Natura i espiritualitat

14 de Novembre de 2.014 - Programa Número 10.




La natura està integrada per el conjunt d’éssers vius i dels fenòmens que es produeixen de manera natural, és a dir, tot allò que no ha estat alterat per l’ésser humà o que persisteix tot i la seva intervenció

El nostre allunyament de la natura avança al mateix ritme que els coneixements tecnològics, que sovint utilitzem per destruir la pròpia natura

A què es deu l’allunyament tan abismal de l’Home en relació a l'entorn natural?

L’espècie humana podria arribar a viure en harmonia amb la natura?

Hi ha alguna relació entre la naturalesa i la dimensió espiritual de les persones?

Avui, de tot això, en parlarem a Quadern de Bitàcora




Podcast del programa
El pots escoltar ara mateix prement "Play" o descarregar i guardar-lo en format MP3 prement la icona de la "fletxeta que apunta cap abaix"




Referències del programa:


-Convidat: Josep Gordi


Escriptor del llibre "Natura i Espiritualitat"
www.josepgordiarbresipaisatge.cat
http://arbresjosepgordi.blogspot.com.es/



-Pel·lícula "Dersú Uzalá"













-Sebastião Salgado
"Soc terra, soc natura"
Informació a la Wikipedia




- Si vols pots escriure un comentari, una pregunta o qualsevol altre aportació. Fes "click" sobre la paraula "comentari" o "comentaris" de just aquí sota, si us plau.

-Intentarem contestar a tothom en aquest blog. Els més interessants seran contestats en algun dels programes -


3 comentaris:

Ford Coppola ha dit...

Molt bon programa! Algun suggeriment per tal d'acostar-nos amb més consciència a la natura? Sovint penso que la societat ens ha mecanitzat tant que hem d'aprendre a recuperar la relació amb la mare natura, com si un fill hagués trencat la relació amb sa mare i ara sentís la necessitat de tornar a establir el vincle. Gràcies i endavant amb el programa!

Anònim ha dit...

El senyor Josep diu d'anar sol a la natura, per anar-hi a badar. Entenc que no és estrictament necessari anar-hi sol. Que anar-hi acompanyat però amb una actitud de respecte és igual de vàlida. Ho he entès be?

Gràcies,


Josep Maria

Anònim ha dit...

Hola,

Em dic Jurdina i fa poc he descobert el vostre programa. Aquest en concret em deixa un pensament particular. En Josep ens diu de prendre'ns el nostre temps per passejar i observar les coses per la natura. Jo em pregunto si només féssim el mateix a casa, a la feina, amb els amics... en comptes d'anar a toc de "pitu", també guanyaríem moltes coses.

Publica un comentari a l'entrada

En la opció desplegable "Comenta com a:" escull perfil "anònim" si no tens compte a cap de les xarxes socials disponibles.