Inteligència emocional

17 d'Octubre de 2.014 - Programa Número 6.





Quan es parla d’intel·ligència, molta gent associa el terme a aspectes cognitius tals com la memòria o la capacitat de resoldre problemes

No obstant, alguns investigadors en l’àmbit de la intel·ligència comencen a donar cada cop més importància als aspectes no cognitius com la capacitat de reconeixer i expressar les propies emocions. D’aquesta manera neix el terme ‘intel·ligència emocional’.


Coneixem realment el potencial que amaga el nostre món emocional?

Es pot desenvolupar d'alguna manera aquesta intel·ligència tan poderosa?

Avui, de tot això, en parlarem a  Quadern de Bitàcora.


Podcast del programa
El pots escoltar ara mateix prement "Play" o descarregar i guardar-lo en format MP3 prement la icona de la "fletxeta que apunta cap abaix"

*Si tens problemes descarregant l'arxiu d'àudio del programa pots consultar aquest tutorial en format PDF:



Referències del programa:

-Convidat del programa: Lourdes Tebé
Aprenent, ciutadana i amant de la vida
http://lourdestebe.wordpress.com


-Pel·lícula "El indomable Will Hunting"
Informació a IMDB.com
Tràiler:



-Daniel Goleman
Com mes oberts estiguem als nostres sentiments, millor podem llegir els dels altres
Informació a Wikipedia.cat




















-Cançó "The gambler" de Kenny Rogers al Youtube:







- Si vols pots escriure un comentari, una pregunta o qualsevol altre aportació. Fes "click" sobre la paraula "comentari" o "comentaris" de just aquí sota, si us plau.

-Intentarem contestar a tothom en aquest blog. Els més interessants seran contestats en algun dels programes -


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
penso que la societat ens ha anul·lat del tot la intel·ligència emocional, o bé no ens ha ensenyat a desenvolupar-la o bé ens anul·la com a individus i ens inculca què hem de pensar, fer i sentir. La publicitat és un mitjà de control extraordinari. Si, per exemple, estem indecissos entre comprar una impressora hp de 60 euros o una impressora Seguranyes de encara no 40 euros, segur que acabem comprant l'hp perquè ens han bombardejat amb anuncis que afirmen que l'hp és collonuda i les altres no valen res. Ens han ben embobat, collons!

Anònim ha dit...

Me ha gustado mucho que digais que todos podemos desarrollar nuestra propia inteligencia emocional. Cual me aconsejais que debería ser mi primer paso para intentarlo.

Muchas gracias!
Lidia T.

Anònim ha dit...

Trobo encertada la analogia que fa la cançó de Kenny Rogers entre un jugador i la vida. Entenc que a totes les situacions de la vida en podem extreure petites ensenyances, només cal que estiguem al cas, o "al loro" que deia el filòsof.

Lourdes Tebé ha dit...

Benvolguda Lídia,
El primer paso, el que todos deberíamos dar, es el del autoconocimiento.
Te invitamos a que escuches también el programa sobre la autoestima. En él, Sergi comenta algo sobre ello. Observar nuestros pensamientos, nuestras emociones y ver qué expresan sería un buen inicio.
I moltes gràcies per comentar

Publica un comentari a l'entrada

En la opció desplegable "Comenta com a:" escull perfil "anònim" si no tens compte a cap de les xarxes socials disponibles.